Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για απώλειες εσόδων του ΟΑΣΑ παρά την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων –έως και διπλασιασμός τους- ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Σηφουνάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση δια του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών επί πεντέμισι χρόνια επαναπαύεται σε διαπιστώσεις, και τα ελλείμματα στις αστικές συγκοινωνίες τα αποδίδει στην έλλειψη εποπτικών μηχανισμών ελέγχου.
Όμως ο Ο.Α.Σ.Α. έχει αφεθεί στην τύχη του, όπως και όλος ο δημόσιος τομέας, μιας και μοναδική ενασχόληση των Υπουργών της κυβέρνησης είναι η πώληση-εκποίηση δημόσιων οργανισμών.
«Επετεύχθη» η μεγάλη αύξηση των ελλειμμάτων –και εξαιτίας της μακαριότητας των διοικούντων- και για την θεραπεία του προβλήματος κατέφυγαν για πολλοστή φορά στην εύκολη λύση της αύξησης των κομίστρων εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να κατανοήσει ότι προέχει η λύση των δομικών προβλημάτων των επιμέρους φορέων του Ο.Α.Σ.Α.
Να δρομολογήθει άμεσα το «πράσινο κύμα» στην κίνηση του ΤΡΑΜ που θα μειώσει το χρόνο διαδρομών και θα αυξήσει την επιβατική κίνηση και να προτάξει την επέκταση των διαδρομών του, που καρκινοβατούν επί πεντέμισι χρόνια
Να αναδιαρθρώσει τις λεωφορειακές γραμμές ώστε να καταλήγουν σε σταθμούς ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, Προαστιακό και να μην κινούνται παράλληλα και ταυτόχρονα με αυτά τα μέσα.
Να σταματήσει τη δημαγωγική πολιτική των εξαγγελιών για τη χρήση των λεωφορειολωρίδων και από τα ΤΑΞΙ στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.
Τέλος, όσοι ελεγκτές και αν προσληφθούν δεν θα επιλύσουν το πρόβλημα των ελλειμμάτων, εφόσον δεν αναδιαταχθεί το όλο σύστημα των αστικών μεταφορών.»